Вести

За да не работат, кренаа раце и од “Малиот принц“

Центарот за култура “Ацо Шопов“, најверојатно се откажа од реализација на проектот “Малиот принц“.

Тоа беше ревија на театарски претстави наменети за децата.За оваа година Министерството го одобри овој проект.Но поради лошото материјално и финансиско работење од поранешни раководства, сегашното раководство неможе да реализира замислени проекти. Без оглед кавква е состојбата , оваа институција мора да разбере дека се финансира од народни пари, а пари во ова време  да добиеш, а да не работиш е чиста утопија, коај функционира само во оваа национална установа.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter