Вести

5.400 вакцини потрошени за миг

Центарот за јавно здравје во Штип, наликуваше на геријатриски центар. Пензионери од рано изутрина чекаа да бида вакцинирани против грип.

Поради недостатна информираност некои од пензионерите останаа без бесплатна вакцина. Според устројствата бесплатна вакцина добиваа пензионерите кои имаат повеќе од 65 години и имаат помали пензии од 14.000 денари.Во Штип такви ги има најмногу.Поради неинформираноста кавги , и викотници се слушаа од центарот за јавно здравје.Државата згреши, поради ваквата дискриминација особено кон помладата популација, која мора да плати 650 денари.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter