Вести

Театар за сладокусци

Од  9-ти  па до 17-ти ноември дом на млади од Штип ќе биде домаќин на театарски трупи, бидејќи оваа институција е организатор на првиот МеЃународен театарски фестивал “Театар во куфер“.

Фестивалот на 9-ти ноември го отвора Драфт театар од Тузла Босна и Херцеговина, со претставата “Европејци“. Оваа претстава која Драфт театар ја игра насекаде на Балканот е се одигра во салата на Мултимедијалниот центар “Киро Глигоров“.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter