Вести

Лакавица пресуши, и Брегалница за некој ден.

Зборовите, хартиите, рекламните стратегии, не можат да ја заменат вистината.А, вистина е дека вода во реката Лакавица нема.Нема капка вода.

Состојбата не е алармантна, таа е драматична.Закотвени во бирократски лавиринти, не се гледа дека вода нема во Лакавица.Вода за уште поголема трагедија нема ниту во Брегалница. Брегалница е мало поточе, во кое течат отпадни води.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter