Вести

Вселување во неизградени станбени објекти

Во тек на градба во Штип се повеќе станбени објекти.Некои се на самата завршница на градењето, но сеуште не се завршени.

И,тоа е сосема нормална состојба, доколку не забележите дека во станбениот објект веќе се вселиле семества и таму некој живее.Вообичаена пракса и законски ред е да биде извршен преглед и да се издаде документ  за технички примен на објектот што бил во градба, па дури по тоа да почне процесот на вселување.Но, во оваа наша државичка во која неможете да дознаете што е почеток а што крај , ништо не е за изненадување

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter