Вести

Главна пастрмајлија е пастрмајлијата “Северина“

Вечерва започнува новото издание на потрошувачката манифестација “Пастрмалијада 2018“.Манифестацијата ќе се одржува на кружнииот тек “Дујле“.

Огромни платформи божем за пастрмалии се поставуваа.Секако главната понуда, не е пастрмалијата, туку Северина, која треба да привлече луѓе во Штип, во името на пастрмајлијата, некогашниот пекарски производ, производ  кој беше сласт во зима, откако убаво ќе измрзнете чекајќи пред пекарниците што некогаш ги имаше Штип.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter