Вести

Спомен соба пример за почит

Мудро, апсолутно доблесен беше потегот на локалната самоуправа и на семејството на претседателот на Република Македонија, штипјанец Киро Глигоров, за создавање и отворање на спомен соба на Киро Глигоров.

Без премногу претенциозности, следејќи ја скромноста што со себе ја носеше Глигорв, на таков одмерен начин беше дадена на јавноста на увид спомен собата.Од денеска  се разбира со утврдена динамика, стие штипјани и добронамерници ќе можат да видат низ документи, предмети одликувања, што работел, што направил и колку бил ценет во светот авторитетот Киро Глигоров.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter