Вести

Неукост место пристојност

Штип нема публика со чувство за музичка естетика.Нема публика, но затоа има навивачи.

Тие навивачи,не знаат што е меѓустав, па викаат браво, вознесено аплаудираат.Навиваат и врескаат кога изведувачката настојува да отпее прецизно.Не така одамна пред едно триесетина и кусур, Јован Колунџија, кој имаше два распродадени концерти, за публиката ќе рече, дека како штипската публика не наишол никаде во светот.Публика која внимателно прати,слуша и ја впива музиката.Тоа беше тогаш, сега навивајте.А, Сергеј (Михајлов) и другите кои ја градеа од темел македонската музичка култура во Штип, изгледа залудно работеа.ЗА ЖАЛ.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter