Вести

Има се‘, само нема вода во Отиња

Штипската ,Гимназија каде ќе се одржи балканскиот шампионат во одбојка на песок се наоѓа во центарот на Штип, веднаш до коритото на реката Отиња.

За жал , и покрај ветувањето на поранешната локална власт дека и во летниот период ќе обезбеди вода во Отиња, преку „езерцето“ кое го градеше кај штипските кули- од проектот ништо. Жителите во населбата Пролет реагираат на секојдневните концерти, крекањето на жабите кои и не ги оставаат на мира.. Но, кога се градеше „езерцето“, освен новинарите , никој друг не реагираше на оваа однапред промашена инвестиција,.Тогаш возљубените во Бојаџиев и Захариев, сметаа дека жабечкото крекање е најдобриот акапела хор.

Штипски асови

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter