Вести

Загадувачите загадуваат, додека надлежни одмораат

Секое утро и секоја вечер над Штип надвиснува црн облак.

Побаравме информација од територијалната противпожарна единица во Штип, оттаму одговор дека од нив никој не побарал интервенција.За информација тргнавме до еколошката инспекција, а таму вратата заклучена, ниту еден инспектор на располагање.Екологијата нема време, мора да се оди на летување, или нешто слично, а Штип и околијата може да горат  колку сакаат, и колку сака нека бидат загадени, никој со ништо не може да им ја одземе сезоната на одмори, паузи и слично.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter