Вести

Јагма за карти за концертот на Елена Голомеова

 

Започнува 33-тото издание на манифестацијата “Штипско културно лето“. Нејзиниот почеток е закажан за 29-ти јуни со концертот на штипската и француската оперска ѕвезда Елена Голомеова.

Во рамките на ова “лето“ ќе бидат изведени 15-тина програми.Концептот е вообичаен, да има разноликост и да ги заинтригира граѓаните на Штип , да ги посетуваат програмите.Значи , покрај музиката и тоа онаа наречената сериозна, во програмската понуда ја има и онаа за помладата публика, рок па и џез, но и хорско пеење.Тука е неизоставниот хепенинг во планинарскиот дом “Вртешка“.Ќе има неколку промоции на книги, и неколку изложби

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter