Вести

На дивиот пат- процепи, како тектонски раседи

На претходниот градоначелник, во неговото време му текна да гради пат и мост преку Брегалница, и да го уништи водоснабдителниот систем на Штип.

Па таму на тоа што штипските цртачи на карикатури наречени урбанисти го нацртаа, се носеше шут од сите страни на Штип.Арно ама тоа што го крадеа почна да им тоне.Овие денови на интензивни врнежи дождот го однесе насипот, оставајќи убави процепи во тоа што за инает и тоа магарешки го правеше претходниот градоначалник, само за да потроши народни пари и да не одговара за тоа.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter