Вести

Вонредно собрание на Фото кино клубот“ Ванчо Прке“

Се раздвижуваат активностите во Народна техника од Штип и тоа кон подобро, односно активирање на клубовите.

Со таква цел Фото кино клубот “Ванчо Прке“ ќе има вонредно годишно собрание. Кое ќе се одржи во општина штип утревечер во 19 часот.Барањето за вонредно собрание го поттпишаа дваесетина членови на клубот со платена членарина.Ќе биде избрано ново раковдство на клубот.Последните години Фото кино клубот воппште не беше активен, а забележани се и појави кои имаат коруптивни елементи и се на удар на позитивните законски норми.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter