Вести

Во Брегалница повеќе нема што да се загади

Реката Брегалница, нашиот колектор за се и сешто, нема вода и затоа е колектор на отпадни води и течности кои по нејзиното корито ќе ги испуштат индустриските капацитети.

Помина еден месец откако беше констатирано хемиско загадување, досега надлежните не се произнесоа кој и со што ја загади Брегалниа,и што е преземено против загадувачите, лоцирани во просторот на некогашниот текстилен комбинат Македонка.Загадувањето се повторува бидејќи државата со неказнувањето на загадувачите ги стимулира за нови загадувања и уништување на живиот свет во  и околу Брегалница.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter