Вести

Вештото лице не дојде на суд, бил на прослава

Денеска во Основниот суд во Штип требаше да биде одржано ново рочиште за  изградбата на дивоградбата наречена пензионерски дом , кој се наоѓа на влезот од Касарната Јане Сандански во Штип.

Место реконструкција во постојните димензии , по нечиј налог почнаа да се креваат катови и од надлежна институција е прекината градбата, за која  Здружението на пензионерите од Штип и Карбинци  потрошија пензионерски пари преку 600.000 евра.Место рочиште денеска процесот е одложен бидејќи на рочиштето не се појави вештото лице, кое било на прослава во Карбинци.Судијата во овој процес следното рочиште го закажа за 20-ти јуни.

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter