Вести

Вакцинација на деца

По повод Европска недела на имунизацијата, Општина Штип организира систематски преглед и вакцинирање за околу 80 дечиња.

60 од дечињата сместени во просториите на старото Нервно одделение, а 20 дечиња од населба Каваклија.Со ова, Општина Штип се вклучува во одбележувањето на Европска недела на имунизација, при што се апелира преку вакцинирање да се спречат болести и да се заштити населението од болести.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter