Вести

Штип град на првата опера, и сега град на невкус и кич

Штип некогашниот град кој ширеше страв и трепет во културата и уметноста во регионот, станува град кој пак шири страв и трепет, но поради понудата од невкус и кич.

Ете се најавува гостување на српскиот нус естраден продукт.За кратко време дури ова ќе му биде трет настап во Штип и потесната околина.Овој егземплар е олицетворение на наркоманијата, алкохолизмот, мафијашлукот, семејното насилство, а слободно може да му се препише уште нешто.Но проблемот за доаѓањето за пари во Штип не е негов , туку на тие што го организираат, а најверојатно и тие се дел од структурата на нарко-алкохоличарското подземје на Балканот.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter