Вести

На Штип му фали простор за пешаци

На Штип не му недостасува простор за паркирање автомобили, му недостасува простор за движење на луѓето.

Автомобилите  ги паркираме кому каде ќе му падне.Полни се тротоарите, полни со паркирани возила по ободите се и коловозите.Сакале или не морате да се движите по сред коловоз и да бидете пречка во сообраќајот. Гледано и од друга страна  треба да се бориме против сопствените навики.Возачи со своите автомобили се подготвени  да влезат и во дуќанот откаде треба да пазаруваат било што.При тоа качувајќи се на тротоарот воопшто не им е гајле дали има пешаци или не.Се смешкаат и ти велат па нелу гледаш.точно гледаме дека има слепци.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter