Вести

Блокатори , за примитивците

Јавното претпријатие Стипион, по најавите дека за непрописно паркираните следува блокатор, од зборови прејде на дело.

Но тоа делото, одно ставањето на блокаторот минува низ драматични моменти.Кавги , пцости, закани, потоа ало мамо, ало тато.Така беше и денес кога на две личности кои не дека немаат пари, им беше задоволство да паркираат каде не е дозволено, им беа ставени блокатори.Држ не дај, расправии со работниците кои ставаат блокатори, разговори со полицијата, фрчат телефони.Луксузирањето на мозокот чини пари а, за тие како овие двајца 750 денари и не им претставуаат тешка финансиска глоба.Простаклкот е типичен облик за избегнување на неизбежното.

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter