Вести

Главна пастрмајлија е пастрмајлијата “Северина“

Вечерва започнува новото издание на потрошувачката манифестација “Пастрмалијада 2018“.Манифестацијата ќе се одржува на кружнииот тек “Дујле“.

Повеќе...

Мала богородица

Синоќа и денес граѓаните на Штип, верниците на Македонската православна Црква-Охридска архиепископија, постојано беа во храмот посветен на Пресвета Богородица.

Повеќе...

Премногу политичари, премалку актери

Состојбата со Центарот за култура “Ацо Шопов“ во Штип е одлично позната, таа и натаму е никаква.Не се работи а се зема плата.

Повеќе...

Образованието на седница на Совет

Во Општина Штип започнаа комисиските расправи по материјали кои ќе бидат на дневен ред на следната седница на Советот на општината.

Повеќе...

Студентите ќе газат по тротоар до Кампус 4

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, изврши увид во градежните активности поврзани со изградбата на нов тротоар од кружниот тек до Кампус 4 на Универзитетот „Гоце Делчев“, во населбата Железничка.

Повеќе...

Водата од “Злетовица“ извор на Escherichia coli

Рударскиот инженер Трајче Митев покрена иницијатива до Министерството за животна средина и просторно планирање, Министерството за здравство, Јавното претпријатие “Исар“ и градоначалникот Благој Бочварски, за преиспитување на одлуката за пиење вода од ХС “Злетовица“.

Повеќе...

“Сувенирница“ на Дом на млади

Дом на млади ќе биде организатор на проектот “Сувенирница“.

Повеќе...

Што тоа беше СМРА Плачковица?

Утре, Штип ќе биде во центарот на доброволнто младинско ангажирање.

Повеќе...

Млад претседател на штипските пензионери

Собранието на Здружението на пензионерите во Штип за нов претседател го избра Ристе Нетков , досегашен активен член на штипското здужение.

Повеќе...

Штип ќе добие прочистителна станица

Еден од крупните капитални проекти којшто е планиран за Штип за наредниот период е пречистителната станица заедно со санација на колекторскиот систем.

Повеќе...

Пијани диви свињи шетаат по Лакавица

Жителите од Лакавичко кои живеат по падините на Серта, се жалат на зголемен број на диви свињи.

Повеќе...