“Штипјанец“ во X-factor PDF Печати Е-пошта
Среда, 22 Јануари 2014 16:33

Во целата досадија наречена “X-factor“, понекогаш се случуваат нешта кои не треба да останат незабележани.

Македонците Даниел Кајмаковски и Фифи, говорена на македонски, колку што им дозволуваа околностите.Но, вистински јазично и тоа прекрасно доживување, приреди “докторот“  УРОШ ТУРКУЛОВ.Тој зборуваше на литературен македонски јазик, кој ние кои живееме во Македонија, така чисто не го зборуваме.Но има причина зошто Урош знае македонски, иако сега живее во Нови Сад-Војводина-Република Србија.Верувале или не Урош Туркулов, неколку години има живеено во Штип и бил ученик во Основното училиште “Ванчо Прке“. Сега сосема слободно можеме да се гордееме што во финалето на X-factor го имаме штипјанецот УРОШ ТУРКУЛОВ.

 

 

Радио Штип во ЖИВО

Банер

 

Банер

Моментално Посетители

Има 14 гости присутни
free counters