Вести

Кој стрелаше во стрелаштвото?!!

Што се случува во стралачкиот клуб Штип.Стрелците ги нема , а со клубот раководат други, кои спортскиот дел го оставија на страна, а во преден план е бизнисот.. Тоа фо тврди е познатиот стрелец, Лазе Костадиновски

Токму и заради тоа пред три години се поднесени кривични пријави против претседателот Зоран Пеев, заради трговија со оружје и муниција и злоупотреба на службената положба, за што имаше и јавно соопштение од полицијата . Во јануари , штипскиот суд треба да го каже последниот збор. Вештачењето ги потврди сите злоупотреби. Не ми е познато како Зоран Пеев и натаму е претседател и продолжува да го користи оружјето за на лов. Деновиве имаме снимка од него како лови дивеч. За жал, во клубот има и други работи, кои допрва треба да се откриваат., како на пример како се користи клупскиот џип, кој како да е приватна своина на претседателот, како се издава станот на клубот на еден роднина на претседателот, наводно заради спонзорство, Да не зборувам за она што го откри полицијата, а го потврди вештачењето за злоупотребата на службената положба, заради што и УЈП подигна од сметката на клубот 11 илјади евра. Речиси и да нема некои активности во клубот, нема наши натпреварувачи на државните првенства, нема масовност како некогаш.Ама за тоа пак членовитѕе на УО ма клубот си доделуваат самите пушки, парични средства, кои се собираат од обуката и полагањето на луѓето кои сакаат да добијат дозволи за носење оружје..Мене не ме примаат во клубот ми ги враќаат парите за членарината..Јас учествивам на натпервари со глинени гулаби и сум најдобар во државата., на други првенства немам право. За жал, таква е ситуацијата и во Федерацијата, каде претседателот Владимир Пандовски веќе 13 години управува и ги подржува и штипјани, а стреци има се помалку заради ваквит

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter