Вести

Како ќе спортува, штипскиот спорт во 2019 година

Фудбалскиот клуб Брегалница од локалната самоуправа како стопроцентен сопственик на капиталот бара 12.милиони денари, безмалку 200.000 евра.

Тие пари ќе ги задоволат апетитите на Брегалница да ја заврши оваа натпреварувачка сезона и да почне од следната есен нова сезона.Навивачите бараат прв лига, раководството се надеева дека останат во втора лига.Брегалница треба да ги добие бараните средства од ставката спорт, каде се на се се планирани 15.милиони денари.Покрај 12-те милиони за Брегалница, 1 милион се потребни за сметките за електрична енергија.250.000 денари за клубови и 100 илјади за избор на спортист на годината.На сметката за спорт ќе останат наводно непотрошени 650.000 денари.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter