Вести

Млади пинг-понгарски надежи

Во Прилеп се одржа првиот мастерс турнир во пинг понг за јуниори.

Учествуваа 12 екипи , со вкупно учесници 24 во машка и 12 во женка конкуренција. Во машка конкуренција Дамјан Стојчев од ШАМПИОНИ ФА го освои второто место. Прв беше Александар Рикаловски од Прилеп. Во женска конкуренција најдобра беше Ива Димитриевска од Рисови- Скопје, а Мила Штркова од ШАМПИОНИ ФА го освои 4 место.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter