Вести

Во Брегалница уште по старо се трошат народни пари

Советниците во Советот на општината го симнаа од дневен ред барањето на фудбалскиот клуб Брегалница за доделување на уште еден милион денари за да била завршена оваа година.

Нема разлика помеѓу старото и новото раководство. Како да излегоа од една матрица, не се работи одговорно, се трошат народни пари, резултати нема како што за тие пари очекува јавноста, а што е најзначајно нема одговорност од тоа што не е сработени, или сработени што би рекол народот “килаво“.Советниците би требало да донесат неколку одлуки, за да се расчисти состојбата и со концентрацијата на функции и со неодговорното трошење на народни пари, преку смена на раководството.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter