Вести

Младите борачи постапки на шампионите

Во организација на БК Борец, се одржа турнир во борење за деца.

Први места од Балканевц освоија Тео Стијков, Леон Манев, Марко Ананиев, и Јован Балабанов. Со втори и трети места се закитија Давид Гичев, Никола Гацев, Дамјан Смилков,Андреј Мишев, Лука Ананиев,Давид Зашев и Јован Стефанов.Тренерите на Балканец се задоволни од постигнатите резултати на најмладите борачи. НА 17 и 18 ноември Балканец ќе биде организатор на традиционалниот турнир „ Боречки Асови“. Се очекува да учествуваат борачи и од други држави.

Штипски асови

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter