Вести

Во спомен на Ѓорги Стојков - Пивка

Во организација на Мал Ајакс , на 23 септември, недела од 15 часот ќе започне вториот по ред Меморијален фудбалски турнир „Горѓи Стојков- Пивка“, поранешен голман на Брегалница и педагог во повеќе клубови, а последен пат беше тренер во Мал Ајакс каде заврши неговата кариера.

Остави траен печат во штипскиот и македонски фудбал. Беше скромен и чесен спортист и педагог. Во сеќавање на Горги Стојков - Пивка , Мал Ајакс го организира овој турнир. Учествваат 4 екипи. Средбите ќе се играат во СЦ Џексон, со исклучок на една средба, која ќе сеигра најрано, во 15 часот на игралиштето во Бело Брдо.

Штипски асови

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter