Вести

Фудбал без фудбалски клубови

На 18-ти август започнуваат натпреварите во Втората фудбалска лига Исток. Единствената штипска екипа Брегалница во првото коло му гостува на Вардар од Неготино.

Во спортската јавност има повеќе страв од стравопочит кон Брегалница. Се цени дека Брегалница нема доволно квалитетен и добро психофизички подготвен тим.Сезона е пред нас.Загрижува што првенството започнува со обезглавена федерација и со делегати чија база не постои, бидејќи непостојат општинските клубови што ги делегирале делегатите.Штип нема база на клубови нема општинска , па прашање е дали постои општински фудбалски сојуз.Во една ваква галиматијас состојба добро е што штип покрај Брегалница го има и третолигашот Кежовица.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter