Вести

Брегалница ќе одиграше два натпревари додека чекаше на граница

Во малото место Рилци се наоѓа базата на ФК Пирин од Благоевград, со три фудбалски терени, со трева како килим.На еден од овие терени се одигра и пријателската меѓународна средба Пирин-Брегалница.

На вакви терени убаво е да се игра фудбал. Брегалница беше гост на Пирин од Благоевград, кој како и Брегалница , годинава ќе се натпреварува во Втората бугарска лига.
Брегалница имаше проблеми околу патувањето, не поради лошиот пат, туку долгото чекање на граничните премини на македонско-бугарската граница( виша сила, некои одеа на одмори, други се враќаа, редици возила. ). В сабота Брегалниица игра пријателска средба со Саса од Македонска Каменица. Почеток 17,30 часот. Средбата ќе се игра на Градскиот стадион во Штип.

Штипски асови

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter