Вести

Дочек за Дејан Митров

БК Балканец организира пречек за Дејан Митров, кој на МИ во Тарагона го освои бронзениот медал.

Ист таков пречек беше организиран и пред пет години, кога штипските борачи се вратија со три медали од МИ- ги освоија Дејан Богданов- сребрен, Дејан Митров и Бобан Данов- бронзени.. Сега ќе има и награда за Дејан Митров за третото место во Тарагона. Но и не само тоа.„Балканец има Правилник за наградување на борачите, донесен пред почетокот на оваа сезона.Можеби Балканец е единствениот клуб во Македонија кој има ваков Правилник. Со него се стимулираат борачите за постигнување успеси, од пионерите до сениорите. Тие средства ги обезбедува раководството на клубот. Утре награди ќе добијат Дејан Митров и пионерот Стефан Штерјов, кој беше петти на ЕП за деца во Унгарија

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter