Вести

Потврдено од регистерот:Дарко Нашков претседател на пливачката федерација

Државниот централен регистер ја објави регистрацијата на Дарко Нашков за претседател на Пливачката федерација на Македонија.

По одржавното изборно собрание на ПФМ имаше доста натегање- дали Собранието е легално, или не. Сега официјално се знае дека штипјанецот Дарко Нашков е нов претседател на ПФМ.Инаку, Дарко Нашков е познат пливач од Шитп, кој 1994 година, заедно со Марјан Трендов го преплива Охридското езеро на Охридскиот маратон.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter