Вести

И Штип шахист за трка има.

Никола Бујуклиев не заборавил да игра шах, иако долго време отсуствуваше од шаховската табла.

Успеа да го освои третото место на меѓународниот турнир во БАДЕН БАДЕН, ГЕРМАНИЈА, шаховски центар во оваа држава.Интересно е признанието што го доби Никола Бујуклиев за третото место-на фотографијата. 
Инаку, Никола Бујуклиев е поранешен државен првак во пионерска конкуренција, а постигнувал добри резултати и на многу турнири.

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter