Вести

Навивачки каскаме.

В сабота Европа ќе го добие новиот фудбалски првак.Милијарди тв гледачи ќе го следат преносот.

Во малку покултивираните држави, и малку пофудбалски настроените, имаат друг пристап за тоа фудбалот да биде најважната споредна работа во светот.На големи јавни површини ( паркови, плоштади), се поставуваат проекциони платна, лед панели или нешто слично, и таму вљубениците во фудбалот, го гледаат натпреварот, навиваат се забавуваат.Во Штип нема организирано да се следи финалето, барем на таков начин, а не дека нема просторо.Парк 8-ми ноември, Кр‘теке, може и Дом на млади или Ваго..Секако подобро е организирано да се следи финалето, кое е интро во светскиот фудбалски шампионат кој за месец дена ќе се одржи во Русија.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter