Вести

Ултрамаратонецот Ивановски на најпознатата тешка трка - Мон Блан

Жикица Ивановски, штипскиот ултрамаратонец годинава ќе учествува на една од најтешките трки кон Мон Блан, највисокиот врв во Европа.

Треба да се истрчаат 168 километри со 9.500 метри висинка разлива во интервал од  46 часа.Жикица Ивановски со цел обезбедување на минимум средства побара од општината 15.512 денари да се плати котизацијата за неговото учество на оваа ултратешка трка, која е светскио шамионат во ултрамаратон.

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter