Вести

Штипските спортски качувачи со 4 златни медалји

Спортско качувачкиот клуб Астибо викендов учествуваше на Државното првенство во Битола, во организација на клубот Вертикал.

Од 14 натпреварувачи, штипјани освоија дури девет медали. Во своите категории први места освоија Ева Караѓозова, Михаела Санева, Васил Караѓозов,, сениорот Јован Иванов . На вторите и трети места се пласираа Ангела Петрова,Марија Трајкова, Игнат Санев, Кристијан Гуњов и Кирил Сичков.Честитки за младите качувачи на Астибо клубот. Овој спорт по 2020 година ќе биде олимписки

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter