Вести

ЕП во карате.Медал се очекува

Македонската сениорска карате репрезентација денеска  замина на ЕП во Нови САД, Србија, 10-14 мај.

На ЕП се пријавени 532 каратисти од 52 држави. Очекувано, водството на патот и каратистите не го криеја својот оптимизам. Очекуваат најмалку еден медал. Впрочем, селекторот на македонската репрезентација Сашко Арсовски неодамна изјави дека секој македонски каратист може да освои медал, оти сите добро се подготвени за ЕП.Во македонската репрезентација ќе се појават и најдобрите македонски каратисти, штипјаните Жарко Арсовски и Емил Павлов. 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter