Вести

Чудни спортски активности.

Градинката Астибо организираше спортски активности на градскиот стадион.

Дечињата се радуваа што играат, па што можеа да почувствуваат како се трча на подготвен терен за натпревари. Нема што добро за децата.Непријатноста е во тоа што овие спортски игри некако се подударија со подготовките за одбележување на денот на полицијата.На ова реагираа родителите, децата ги гледаа полицајците како носат автоматско оружје, како на своите поливини ги носеа револверите и друга опрема.Навистина непријатно подударање на тајминзите за овие активности.Децата и оружјето не одат заедно.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter