Вести

Филм за Шабан Трстена “златниот олимпиец“

Во киното Милениум во Скопје се оджра кинопромоцијата на филмот за животната приказна на најмалдиот олимписки победник во светот, Шабан Трстена.

Шабан Трстена стигна до целта, минувајќи низ многу перипетии. Стигна до олимпиското злато на ЛОИ во Лос Анџелес 1984 година, кога и најтрофејниот спортист на Штип, Зоран Шоров го освои најдобриот пласман- 6 место. Тоа се резултати за паметење.И не само овие резултати. Шабан Трстена беа конкуренција е најдорбиот спортист во 20 век, не само во Македонија, туку и во пошироки Европски рамки
Шабан Трстена не заборави да ги покани неговите пријатели од Штип, пред се зоран Шоров, Ристо Таков, Дуре Арифовски, новинарот Кирил Манев. ПО премиерната проекција Шабан Трстена уште еднаш повтори дека неговото најголемо богатство се почитта што ја има од сите генерации во Македонија, и неговите пријатели.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter