Вести

Штур отчет за потрошените пари за спортот

Пред комисијата за спорт денеска се најде извештајот за реализираните активности во областа на спортот за минатата 2017 година.

Во штуриот извештај , кој не содржи детали, за потреошените буџетски пари.Колку екипи по колку пари што е финансирано и какви се резултатите од финансирањето, има бројки од кои богами се крева коса на глава.Малку чудно е поглавјето потрошена електрична енергија за општинските стадиони.Бирократијата да не ни биде лута, едиствен стадион кој беше во некаква функција за трошење електрична енергија е градскиот стадион.Оној во Бело Брдо долго време немаше соблекувални, односно додега приватен инвеститор не направи соблакувална за неговиот тим.Сметката за потрошената електрична енергија на општинскиот фудбалски стадиони не игралишта е 20.000 евра, од буџетот на општината.И другата помалку чудна ставка е парите за одржување на градскиот стадион.Сме дале 2.753.000 денари, за стадионот плус уништениот тревник .

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter