Вести

Конечно , министер штипјанец.

Премиерот Зоран Заев му предлага на Собранието на РМ да ги разреши министрите без ресор, Аксел Ахмедовски, и Аднан Ќахил од функцијата.

Заев на местото на Ахмедовски, за министер без ресор задолжен за имплементацијата на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите го предложи Музафер Бајрам.

На местото пак на Аднан Ќахил, како министер без ресор задолжен за странски инвестиции, Заев го предложи Елвин Хасан.Елвин Хасан е потпретседател на Партијата за движење на Турците (ТХП). Тој е роден  во Штип на 10. април 1985 година, а завршил одделенска настава на Факултетот за образовни науки на штипскиот Универзитет, а докторирал во Турција

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter