Вести

Со четири амандани против изговори и несовесно работење

Четирите предложени амандмани треба да донесат една многу поголема промена, која не ја заговараат дури ни имплицитно: да им го оневозможат луксузот што го имаа сите досегашни влади, на сите идни влади.

Спорот за името да им биде изговор за несовесно работење, корупција и системски пропусти. Конечно, сите министри, директори и останатите функционери ќе мора да се вратат дома и да ги засукаат ракавите (почнувајќи од премиерот, кој ќе мора да воспостави повисоки стандарди, политичка и морална одговорност и мерит систем за своите соработници). Кога еднаш ќе се затвори вратата што влече назад, може да се оди само напред.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter