Вести

Разрешница:Двајца се тепаат, трет користи

Министерството за труд и социјална политика, ја пресече во корен борбата за раководителската фотелја во штипскиот Центар за социјални работи.

Борбата е пресечена по народната двајца се тепаат третиот користи.Од денеска со штипскиот центар за социјални работи, раководи Златка Иванова, како вршител на должноста.Инаку вработениот кој сакаше да биде директор, и кој наводно  е одјавен поради немање лиценца за работа, имал лиценца со важност до 2023 година.Бидејќи е одјавен, сега тој треба да ги брка бирокатските работи и да докаже пред агенцијата и пред другите структури, со кои раководи Министерството за труд и социјална политика дека неправедно добил отказ, без притоа да му биде дадено решение и право на жалба.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter