Вести

Борба за фотелја

Центарот за социјални работи стана центар за директорска позиција.Бил распишан конкурс за избор на директор, поради истечен мандат.

Од надлежното министерство, на раководителот во заминување му кажано дека ќе има нов директор, кој сто така е вработен во штипскиот центар.Поради тоа сеуште актуелниот раководител, заминува во агенцијата за вработување и го одјавува од листата на вработени нејзиниот колега, кој требало да стане директор.Последниот збор околу оваа политичко бирократска војна ќе го има министерството за труд и социјална политика , но и самата Влада.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter