Вести

Обвинителството обиколува, преку дивата обиколница

Божемната обиколница која на сила ја тераше бившиот Илчо Захариев, се распаѓа, по повеќе од еден метар има процепи во банкините од насипот на шутот што изведувачот Актива го носеше со цел да го спречи пропаѓањето на патот.

Иако Захариев знеше дека проекцијата и градбата се спротивни на Законот за води, и иако нема никаква согласнот од надлежен орган, на пример Министерството за животна средина, па дури немаше согласнот од стручните лица во Јавното претпријатие “Исар“, тој со својата тврдоглавост, упорно ја форисираше градбата на оваа дивоградба.Распаѓањето на овој пат станува серизона закана за контаминација на подземните води, од кои градот добива вода за пиење.Законот за води е дециден од 5 до 10 години затвор за тој што не ги почитува одребите од Законот за води.Обвинителите не пијат вода од водснабдителниот систем, ниту пак сакаат да покренуваат обвиненија против бивши, макар тие биле и градоначалници.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter