Вести

Иднината е во обединета Европа

Во ОМЦ „Киро Глигоров“ започнa меѓународната конференција Future of Europe – Reload во склоп на проектот „Обединета Европа“.

Претставници од шест европски држави наредните денови престојуваат во Штип. Општина Штип e домаќин на делегации од градовите: Монтсерат во Шпанија, Викторија во Романија, Сетубал во Португалија, Нугеду Санта Виторија во Италија, Озаров Мазовиецки во Полска и Аксаково во Бугарија. Во рамки на денешните активности предвидени се сесиите “We are proud to be Europeans” и “Euroscepticism and its role for the future of Europe”. На сесиите излагање има градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter