Вести

Се гради патот Штип - Радовиш

Во непосредна близина на селото Лакавица, градежната механизација го чисти теренот, оформувајки ги првичните контури на идниот експресен пат.

Од предвидените 320 милиони евра, кои Владата ги планира за изградбата на наведените патни правци, 27 милиони се предвидени за експресниот пат Штип – Радовиш, чија должина е 23 километри и ке се гради три години.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter