Вести

ДПМНЕ заборави...

Претставници на ВМРО ДПМНЕ денеска упатија критики кон ЈП Исар дека таканаречената пешачка патека била заборавена.

ДПМНЕ од Штип кажа дека патеката не само што е заборавена , туку станала зона која е страшна и морбидна за минување.Она што не го кажаа или не сакаа да го кажат претставниците на ДПМНЕ е тоа дека оваа патека  е направена спротивно на Законот за води, бидејќи навлегува во строго заштитена зона, односно во зона од која градот добива вода за пиење.Заборавија да кажат дека токму тие и нивниот тогашен градоначалник Захариев надвор од Законите го уништија водоснабдувањето, за кое законодавецот предвидел мерка затвор.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter