Вести

Политичко воскресение

Во Штип како во Ерусалим, се случува воскресение.

Воскреснува политички мртовец.Неговите партиски соборци го осудија, го осудија и неговите политички неистомисленици.Штип беше казнет поради политичката, но и финансиската лакомост.Граѓаните заради наметнатио јарем ја осуди личноста, и го фрли на маргините од животот во Штип.Никој жив не можеше да претпостави дека сега сме сведоци на воскреснување на политичката фигура, која и самата не знае дека го воскреснуваат.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter