Вести

Култура на барање средства

Комисијата за култура денеска требаше се произнесуваше по низа бара на разни асоцијации и здруженија на граѓани, но и да ја утврди годишната програма за одбележување на празници и поставување на споменици.

До комисијата има доставено 9 барања, за пари за одржување на програми и манифестации.Барањето за одбележување на 30-ти април Светски ден на џез музиката не е прифатено.Комисијата предлага да се одржи дебата, и со учество и на Академијата за музичка уметност при Униерзитетот Гоце Делчев и Средното музичко училиште.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter