Вести

МПЦ глуми воздржаност, ИВЗ повикува да се гласа ЗА

Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква-Охридска архиепископија соопшти дека смета оти граѓаните на Република Македонија се политички зрели и оти на претстојниот референдум слободно по свое сопствено уверување ќе го остварат своето демократско право на избор.

Повеќе...

Мирот е нужно потребен

Во паркот К’ртеќе, а во организација на Општина Штип и Општинската Организација на Сојузот на борците од НОАВМ 1941-1945, свечено беше одбележан Меѓународниот ден на мирот.

Повеќе...

Ден на пензионерите

Скромно пензионерски Здружението на пензионерите го одбележа 20-ти септември  Денот на пензионерите.

Повеќе...

Без ЕУ и НАТО, Македонија ќе биде погребана

Комесарот за проширување на ЕУ Јоханес Хан, никогаш попрецизен.Тој во Штип на трибината организирана за можните придобивки од успешниот референдум и зачленувањето во НАТО и ЕУ, беше прецизен како хируршки нож.

Повеќе...

Илчо Захариев е болен (Stravitis-pravditis)

Поранешниот Илчо Захариев е болен.

Повеќе...